17 необикновени и креативни кухненски прибора и приспособления   

18.04.2013

1. Чаша On/Off

Имате ли проблеми със разсънването сутрин? Констатирате ли, че трудно започвате работния си ден в офиса? Няма друго средство, което ще ви събуди толкова добре, колкото чаша горещо кафе. Ето един продукт, който ще ви помогне...Студената чаша показва бял надпис OFF на черен фон, но когато се налее горещо кафе, външният вид на чашата бързо ще се промени. В рамките на само една минута, черната чаша става напълно бяла и надписа магически се трансформира в чернo "ON" на бял фон! Разбира се, технологията се прилага ефективно и при консумирането на чай!

2. Подредени една в друга чаши

Подредените чаши са удобни за държане и изглеждат забавно. Няма значение как си пиете кафето, със сигурност тези чаши ще оживят почивките ви за кафе и ще разкрасят кухненските ви рафтове.Този креативен кухненски артикул, който изглежда да е съставен от две или три чаши, струпани една в друга, всъщност е само една чаша.

3. Въртящ се поднос за плодовеТози творчески прибор за плодове, проектиран от Джейн Кутанен, може да побере до 9 портокала, но тогава няма да успее да разкрие своята красота.

Въртящият се поднос първоначално е разработен за ползване по време на пътувания в космоса – това го прави отличен избор при екстремни условия, при които термичния шок може да достигне до 2000C, за ежедневно натоварено използване в домакинството и при непрекъснато излагане на ултравиолетови лъчи.

4. Прибори за хранене на откритоНамерете клонче, което е точно за вас и го прикачите към желания инструмент и...ето готово имате вилица, нож или лъжица. Можете да смените клона, когато прецените.

5. Чаша със „скривалище” за чаена торбичкаЧашата с вградено скривалище за чаена торбичка, позволява на любителите на чая спретнато да приберат използваната чаена торбичка под чашата и да се насладят изцяло на напитката.

6. Усмихваща се купа на Ева СолоУсмихващата се купа внася много настроение и ведрост, тъй като винаги се усмихва на хората около нея и в същото време винаги е на разположение да съхранява ядки, сладки и всичко, което се намира в джобовете ви.

7. Керамична купа за инстантни спагети и супиЗащо да замърсяваме земята с изхвърлянето на безброй стиропорни чаши, когато можем да си набавим своя собствена керамична купа, подходяща за многократна употреба?

8. Усмихващи се чаши за кафеЗапочнете вашият ден със сутришно кафе или чай, сервирано в една от тези красиви усмихващи се чаши.

9. Чаша, показваща предпочитаната от вас напиткаУморихте ли се да казвате на хората как обичате да пиете чай или кафе? Завъртете пръстените, за да дефинирате избора си на напитка, предпочитанията си за мляко и захар.

10. Кръгъл държач на плодовеТази иновативна купа за плодове ви позволява да отнесете кръгла чиния, пълна с плодове до вашата маса, без да се безпокоите за тяхната сигурност.

11. Чайници „Терорист”Чайникът във вид на терорист представлява комплект от чайник и атрактивна „терористична” шапка...креативно с пожелание това да е единствената ви среща с терорист.

12. Малко ябълково ястиеТъй като плодовете заемат подходящо място във всекидневното ни блюдото, нека позволим на плодовите отпадъци да бъдат и естетическа част от нашата храна.

13. Миксираща чаша за кафеТази полезна чаша за кафе ще ви даде насоки за това как да си смесите питието в добра консистентност, на базата на цветен код за употреба, поставен във вътрешната част на чашата. Опциите включват от обикновеното "млечно" кафе до най-силното "Кафе на строителя" по американските стандарти.

14. Ъглова чинияКреативна чиния за сервиране – половината е на масата, половината е отвън. Колко ли ще са изненадани гостите ви, когато установят колко свободно място остава на масата...

15. Купи „Дънери”Полезни за околната среда купи се предлагат в голямо разнообразие от цветове. Те са изработени ръчно, като за това са използвани само неизползваемите дървесни отпадъци от бури, при подкастрянето или подменянето на дърветата. Всяка купа е уникална и завършва с водна основа.

16. Прибори за хранене във вид на инструментиПриборите за хранене имат дръжки във вид на инструменти – нож с гаечен ключ, лъжица с клещи и вилица с тресчотка.

17. „Магически” уред за сервиране на тортаУвеличете шансовете си за получаване на парче тортата и във вашата чиния. Отрежете си едно „подкосено" парче от тортата.


  на деня "Ако проблемът може да бъде решен с пари, това не е проблем – това е разход." още...
line