Начало
| Вход
| Регистрация
Търсене по градове
Храни
Месо и месни продукти
Мляко и млечни продукти
Плодове и зеленчуци
Зърнени храни, брашна, паста
Тестени и захарни изделия
Консервирани храни
Риба и рибни продукти
Подправки
Ядки
Други
Напитки
Кафе, чай
Сокове
Алкохол
Минерална вода и безалкохолни
Вино
Бира
Алкохолни напитки
Други
Консумативи
Почистващи и хигиенни
Хотелски и ресторантски
Перилни препарати
СПА козметика
За сладкарство и хлебопроизводство
Други
Оборудване
Кухненско
Барово и ресторантско
Хотелско
Перално стопанство
Работно облекло
Касови апарати, техника
Противопожарно
СПА и фитнес
Офис
Други
Кафемашини
Обзавеждане
Текстил
Мебели
Други
Услуги
Касови апарати, компютри, софтуер
Противопожарна техника
Охрана и видеонаблюдение
Пране и химическо чистене
Професионално почистване
Озеленяване
Кетъринг
Организиране на събития
Контрол на достъпа
Рекламни и печатни услуги
Поддръжка на басейни
Мениджмънт, франчайзинг
Сервизи
Други
Дезинфекциа и деакаризация
6 лесни стъпки за приготвяне на инстантно кафе с неповторим вкус
10.04.2013
6 лесни стъпки за приготвяне на инстантно кафе с неповторим вкус Изобретено през 1901 г. от японския учен Сатори Като, разтворимото кафе вече повече от един век присъства в домовете, офисите и туристическата индустрия. Инстантното
кафе
добива огромен търговски успех, поради способността му незабавно да се разтвори в гореща вода. Въпреки това, този вид кафе не винаги бива оценено от любителите на напитката, тъй като е склонно да има недостиг на интензивност, плътен характер и аромат на кафе, в сравнение с напитката, приготвена от прясно смляно
кафе
на зърна; разтворимото кафе често се нарича „топла вода с аромат на кафе”.
Какво всъщност представлява инстантното кафе?
Ние всички познаваме необходимостта за кафе и това, колко силна може да бъде тя - но достатъчно силна ли е, за да оправдае използването на разтворимо кафе? Получавайки пълната информация, относно улесняващата ни и задоволяващата нуждите ни
кафе
напитка, всеки може да направи извод сам за себе си...
Зърната на кафето са съставени от разтворими съединения, които се разтварят във вода, за да се създаде нашата любима напитка -
кафе
. В зависимост от концентрацията на кафе, напитката може да бъде от прозрачна до тъмно кафява (в идеалният случай, около 18 до 22 процента от разтворимите вещества на кафето ще се разгради във водата. Ако поставите по-малко, вие ще получите напитка с тревист вкус; ако прекалите и поставите повече това ще направи напитката горчива и тръпчива.) В повечето методи за приготвяне на кафе, този процес отнема около 3-4 минути.
Оттук и изкушението да използваме инстантно
кафе
: не само, че кафето се приготвя за един миг, но и не оставя никакви остатъци под формата на подгизнала утайка от кафе, изхвърлена в кухненския боклук. Но ... но как да се случи това? Дали е магия?
Инстантното кафе е това, което се получава, когато се запари нормално кафе, след това от готовия продукт се премахва всичката налична вода, в резултат на което се получават извлечени разтворими кристални. Този процес най-често се постига чрез лиофилизация, който отстранява водата от готовата напитка, като се използва комбинация от технологии, като изпаряване, вакуум и моментално замразяване. При повторното поставяне на кисталите инстантно
кафе
във водата, те се разтварят отново, създавайки кофеинова напитка, която ни примамва всеки ден.
И все пак, когато не разползгате с достатъчно средства за една добра кафемашина и кафе на зърна, или не разполагате с време, за да си запарите цяла кафеварка сутрин, разтворимото
кафе
може да бъде добър заместител при условие, че поемате грижа към начина, по който го приготвите. С няколко прости стъпки можете да направите перфектна чаша разтворимо кафе.
Как да си приготвим инстантно кафе с неповторим вкус?
Съставки
• Вода
• Инстантно
кафе
• Мляко или сметана (по желание)
• Захар (по желание)
• Ароматизанти, като какао на прах, ванилия или канела (по желание)
• Ароматизирана суха сметана (по желание)
• Ароматизиран сироп (по желание)
• Екстракт от ванилия (по желание)
1.Купете качествено разтворимо кафе.
Първата стъпка към приготвянето на разтворимо кафе с отличен вкус е да си набавите добри гранули висококачествено инстантно
кафе
,. Не е задължително да бъде най-скъпото, въпреки че цената е доста добър показател. Просто имайте предвид, че за направата на разтворимо кафе обикновено се използва най-евтиното
кафе
на зърна, което е част от причината инстантното кафе да няма такъв аромат и вкус, какъвто другите видове кафе. И най-вероятно ще се наложи да опитате няколко марки, преди да намерите онази, която ви харесва достатъчно.
2. Напълнете каната с вода.
В идеалния случай, използвайте бутилирана, пречистена или филтрирана вода, ако имате на разположение, но и чешмяната вода е подходяща. Водата не влияе на качеството вкуса на
кафето
, така че колкото по-малко е химически обработена водата, толкова по-добре. Включете електрическата кана или сложете чайника на печката, за да загреете водата.
3.Четете упътванията на кутията или буркана на разтворимото кафе.
Някои инстантни кафета се различават от останалите, така че най-добре разучете марките, струва си да четете техните препоръки. Добавете определено количество от сместа в празна чаша. Обикновено се препоръчва да се постави една заоблена чаена лъжичка инстантно
кафе
на една чаша.
4.Когато водата е почти завряла, излейте я в чашата.
Сипете една чаена лъжичка много гореща (почти завряла) вода в чашата; само толкова, колкото да намокрите разтворимото
кафе
. Ако използвате захар, това е моментът да я поставите. С метална лъжица, разбъркайте енергично сместа по страните на чашата. След като я разбъркате, изсипете и останалата част от горещата вода.
• Оставете място за мляко или сметана, ако искате да си добавите, а ако желаете да си приготвите лате, напълнете чашата само наполовина с вода.
• Препоръчително е да не оставяте водата да кипне напълно; горещата вода изгаря инстантните гранули и напитката става горчива.
5. Разбъркайте, като се уверите, че
кафето
на прах, млякото и захарта са равномерно смесени.
Разбъркайте дъното особено добре, за да се предотврати образуването на утайка.
6. Персонализирайте обикновеното разтворимо кафе.
Разбира се, може да решите да пиете кафето си, така както е разтворено с водата, но тази стъпка е мястото, където ще научите как да повишите качеството на разтворимото
кафе
.
Ето и някои предложения:
• Ако добавяте мляко, изберете типа внимателно. Пълномасленото мляко има по-силен и маслен вкус от обезмасленото мляко, а кондензираното мляко е още по-маслено (но има характерно различен вкус). Опитайте една глътка от млякото преди да го поставите в кафето, но имайте предвид, че вкуса може да се промени, когато се добави към кафето.
• Използвайте сметана вмето мляко.
• Ако си добавяте захар, опитайте различни видове захар, тъй като вкусовете им варират в широки граници и може да откриете, че една захар има по-добър вкус от друга, когато се добави в разтворимо
кафе
. Когато се съмнявате, използвайте обикновена, рафинирана захар.
• Добавете ароматизантите, като ванилия, какао на прах, или канела. Разбъркайте добре, докато допълнителните съставки са абсорбирани.
• Опитайте ароматизираната суха сметана. В търговската мрежа има сметана със разнообразни вкусове, като карамел или лешник, например.
• Инвестирайте в няколко бутилки ароматизиран сироп, ако искате да добавите силен вкус в кафето. Има дори и течен екстракт от
кафе
, който добавя аромат на вашето кафе. Бъдете наясно, че тези сиропи вероятно ще са с високо съдържание на захар и фруктоза, които не са много здравословни за вас.
15.01
Пет начина за използване на озона удома
27.02
Гривна следи стреса и калориите
06.06
Най-здравословните съставки за летни шейкове.
30.04
Да преминем на зехтин! Но на какъв?
29.04
Основни видове бира и начина им на сервиране
26.04
Екологично чисто почистване: Домашно приготвени натурални почистващи препарати
25.04
Кафето с ниска киселинност е приятел на всеки стомах
24.04
Сурови или сготвени, яжте повече кълнове!
23.04
10 вида сладък обреден хляб, приготвян за Вликден в цяла Европа
22.04
10-те най-качествени шоколада в световен мащаб
1
2
3
4
5
на деня
"Твърде много от нас не изживяват своите мечти, защото изживяват своите страхове."
Лес Браун
още...