Споед Trivago България е сред 100-те най-изгодни дестинации за предстоящата година   

19.12.2013

В края на 2013 г. търсачката за хотели trivago обяви най-изгодните дестинации за следващата година. Класацията на най-добрите дестинации по съотношение цена-качество е изготвена на базата на алгоритъм, който включва ценовия индекс на trivago (tHPI) и рейтинга на хотелите и представя резултати по процентова скала от 0 до 100. Включени са само дестинации с минимум 10 хотела и 150 потребителски мнения средно.

Класацията се оглавява от крепостния град Аит Бенхаду в Мароко. Нощувка в стандартна двойна стая в екзотичния пустинен град, където са заснети известни кинопродукции като „Гладиатор“, „Небесно царство“ и „Игра на тронове“ струва средно 42 евро. Въпреки малката си площ, градчето е впечатляваща дестинация с историческо значение, която си струва да бъде посетена.

На второ място е класиран живописният град Мостар в Босна и Херцеговина. Средната цена на нощувка в града известен с приказния „Стари Мост“ над река Неретва е 50 евро. Същата е цената за престой в средиземноморското селце Хора на гръцкия остров Иос или в берберското селище Мерзуга сгушено в безкрайните дюни на Сахара. Античният град Бхактапур в Непал заема пето място в класацията. Срещу 42 евро на вечер всеки може да отседнете в някогашната столица на средновековното кралство Мала и да се наслади на известната извара от града, чийто специфичен вкус не може да бъде намерен никъде другаде в страната.

Мегало Папинго в Гърция, разположен близо до най-дълбокия каньон в света – Викос, е най-скъпата дестинация в топ десет на класацията с 58 евро за нощувка. На седмо място в класацията е една от най-високо разположените столици в света, Сукре в Боливия. Средната цена за нощувка в планинската столица намираща се на 2700 метра надморска височина е 52 евро. В топ десет се нареждат също така древният град Пинг Яо в Китай (44 евро), живописният португалски национален парк Пенеда-Жереш (хотели в близост 49 евро средна цена) и популярната китайска дестинация за почивка – Янгшуо (43 евро).

България също попада в топ 100 на най-добрите и изгодни дестинации със София на 46-то място и 63 евро средна цена за нощувка. В топ 100 на най-добрите дестинации по съотношение цена-качество са класирани единствено пет столици, като София се нарежда след Сараево (27-мо място, 66 евро) и преди Ханой (50-то място, 50 евро), Манагуа (62-ро място, 82 евро) и Белград (84-то място, 71 евро).

Други интересни дестинации от класацията са Нашик (21-во място, 67 евро), който е избран за най-дружелюбния град за туризъм в Индия за 2013г. и Меделин (51-во място, 81 евро) в Колумбия – най-иновативният град в света. Градовете-домакини на Летните Олимпийски игри за юноши през 2014 (Нандзин, Китай, 67 евро) и на Световните Игри през 2017 (Вроцлав, Полша, 59 евро) се класират съответно на 70-то и 78-мо място.

Китай има най-силно присъствие в класацията на trivago като китайските дестинации заемат цели осем места. Тайланд, Гърция и Испания са представени от по седем градове-фаворити всеки, последвани от Португалия с шест национални дестинации.

ads






  на деня "Твърде много от нас не изживяват своите мечти, защото изживяват своите страхове."
Лес Браун още...
line