Начало
| Вход
| Регистрация
Търсене по градове
Храни
Месо и месни продукти
Мляко и млечни продукти
Плодове и зеленчуци
Зърнени храни, брашна, паста
Тестени и захарни изделия
Консервирани храни
Риба и рибни продукти
Подправки
Ядки
Други
Напитки
Кафе, чай
Сокове
Алкохол
Минерална вода и безалкохолни
Вино
Бира
Алкохолни напитки
Други
Консумативи
Почистващи и хигиенни
Хотелски и ресторантски
Перилни препарати
СПА козметика
За сладкарство и хлебопроизводство
Други
Оборудване
Кухненско
Барово и ресторантско
Хотелско
Перално стопанство
Работно облекло
Касови апарати, техника
Противопожарно
СПА и фитнес
Офис
Други
Кафемашини
Обзавеждане
Текстил
Мебели
Други
Услуги
Касови апарати, компютри, софтуер
Противопожарна техника
Охрана и видеонаблюдение
Пране и химическо чистене
Професионално почистване
Озеленяване
Кетъринг
Организиране на събития
Контрол на достъпа
Рекламни и печатни услуги
Поддръжка на басейни
Мениджмънт, франчайзинг
Сервизи
Други
Дезинфекциа и деакаризация
Как да осигурите добро обслужване на клиентите си, управлявайки ресторанта си успешно.
10.10.2012
Няма ресторант в света, който да може да работи ефективно без добър екип за управление. Рестораньорските мениджъри изготвят графици за смените на работниците, отговарят за инвентара и доставките, занимават се с оплаквания от страна на клиентите, гарантират, че храната отговаря на стандартите за качество, осъществяват подбор на кадри и управляват настоящите служителите. Един добър мениджър на ресторант осъзнава, че служителите са също толкова важни, колкото и клиентите и проявява съответното отношение към всеки член на екипа.
Спазвайки следните инструкции ще подобрите и утвърдите предлаганото от вашият ресторант обслужване.
1. Отнасяйте се към служителите с уважение.
Когато служителите са стресирани или ядосани, е много малко вероятно самите те да се отнасят вежливо с клиентите. Не омаловажавайте служители и не повишавайте гласа си в гняв. Избягвайте обидни шеги и коментари. Не забравяйте, че служителите са също толкова ценни, колкото клиентите.
2. Следвайте правилата.
Изпълнявайки дейността на мениджър е важно да спазвате стриктно наложените правила, а не само да ги въвеждате. Следвайте всички правила, процедури и закони, кореспондиращи с отговорностите ви.
3. Бъдете последователни.
Задайте едни и същи стандарти за чистота на всяка смяна. Осигурете използването на едни и същи съставки за всяко ястие, което се приготвя. Целете се да постигнете еднакво ниво на качеството на обслужване на клиентите по време на всяка смяна. Отнасяйте се към служителите еднакво. Създайте ясно определена дисциплинационна система за полагащите се междинни почивки, отсъствия и проявено грубо поведение.
4. Давайте пример.
Пристигайте на време за началото на работната ви смяна. Уверявайте се, че униформата ви е изпрана и изгладена. Поздравявайте клиентите по приятен и любезен начин.
5. Поискайте обратна връзка.
Оставете анкетни карти на удобни места или наложете практиката сервитьорът да ги отнесе и предложи на гостите, за да ги попълнят. Поставете анкетна кутия за анонимни коментари и в стаята, предназначена за почивка на служителите.
6. Адресирайте оплакванията на клиентите по правилния начин.
Изслушайте клиента без да го прекъсвате. Попитайте какво можете да направите, за да се изясни ситуацията.
7. Казвайте "моля" и "благодаря".
Добрите маниери са важни в ресторантьорската индустрия. Благодарете на клиентите за това, че са посетили ресторанта. Благодарете и на служителите в края на всяка смяна.
15.01
Пет начина за използване на озона удома
27.02
Гривна следи стреса и калориите
06.06
Най-здравословните съставки за летни шейкове.
30.04
Да преминем на зехтин! Но на какъв?
29.04
Основни видове бира и начина им на сервиране
26.04
Екологично чисто почистване: Домашно приготвени натурални почистващи препарати
25.04
Кафето с ниска киселинност е приятел на всеки стомах
24.04
Сурови или сготвени, яжте повече кълнове!
23.04
10 вида сладък обреден хляб, приготвян за Вликден в цяла Европа
22.04
10-те най-качествени шоколада в световен мащаб
1
2
3
4
5
на деня
"Твърде много от нас не изживяват своите мечти, защото изживяват своите страхове."
Лес Браун
още...